`


escargot, dat doe je zo

Vele malen reeds heeft Wildplukker zich voorgenomen om eens slakken uit het wild te eten.
Na veel speurwerk op internet heb ik de bevestiging gevonden dat alle europese huisjesslakken eetbaar zijn mits goed voorbereid: de slakken dienen eerst te ontslakken. Dit om de grondige smaak kwijt te raken en om eventuele giftige stoffen die de slakken uit planten en/of paddenstoelen gehaald hebben te neutraliseren.
Slakken genoeg hier in alle soorten en maten, inclusief de wijngaardslak die als inspiratie diende voor de hut.
Eerst maar klein beginnen… een onbekend merk maar overvloedig voorradig in de delta van de beek.

Get the Flash Player to see this player.

Ze blijken heerlijk…
Eerst even vijf minuten voorgekookt en daarna slechts kort gebakken in olijfolie samen met knoflook, cashewnotenkruimels, peper, zout en een half stukje kruidenbouillon. Dit heb ik een tijd in laten trekken om ze dan kort af te bakken.
Timmerman was ook zeer te spreken. Op naar de wijngaardslakken!

2 Reacties »

  1. Gerben said,

    juli 18, 2008 @ 08:26

    Hallo Wildplukker,

    Zelf heb ik dit al vaak overwogen, maar helaas nog nooit gedaan.
    Een vraag heb ik nog wel, over het ontslakken. Mijn geheugen zegt dat je hiervoor de slakken voor 24 uur op een dieet van iets als havermout zet?

    Leuk blog overigens!

    Groetjes

  2. Pieter said,

    augustus 20, 2008 @ 10:30

    Inderdaad hoe doe je het ontslakken?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image