`

retraitehuisje 15: bankjes en deur

Alhoewel ik nog wel min of meer op schema lig wordt het duidelijk dat de leem niet op tijd droog is om het helemaal af te werken, Ik begon afgelopen week daarom alvast maar aan het meubelwerk. De afronding van de muren moet maar wachten tot oktober als ik weer (ruim?) twee weken hier ben. Moctezuma heeft nog een grote voorraad plankjes liggen en ik besluit hier maar alles van te maken zodat er automatisch een eenheid ontstaat.
Ik begin eerst met de zittingen van de banken die ik organisch op maat van de banken maak. De rugleuning had ik eveneens organisch weggewerkt in de buitenmuur.

Klik voor meer

Dat was klaar binnen een dag en ik ben daarna aan de deur begonnen. Ik wil een deur uit twee delen namelijk met zo’n uitklapbaar bovenstuk, gewoon omdat dat zo leuk is. Dan kun je lekker ’s ochtends met je zelf op de kachel gemaakte kop eikeltjeskoffie op de deur leunen en naar buiten kijken.

Met Timmerman eerst het hang en sluitwerk wezen halen. Dat is in Frankrijk lekkerbekken want ze hebben hier een vele malen uitgebreidere sortering dan in Nederland en ook nog voor weinig geld. Iets om aan te denken als je eens in Frankrijk bent!

Het blijkt niet mee te vallen om hier te knutselen want het is donker, er is geen electra en er zijn bijna geen platte vlakken om op te werken.

Klik voor meer

Helaas is de deurpost die toch al wat scheef was verder gaan uithangen. Ik besluit om er nog een extra post naast te zetten… een beetje uit het lood is leuk maar het is nu te gortig. Dat wordt dus weer een flink gat graven en het bos in om een boom om te zagen.

Klik voor meer

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image