`

Sint-jansvlinder of bloeddropje 2

De Sint-jansvlinder of bloeddropje (Zygaena filipendulae) lijkt wel wat op de Sint-jacobsvlinder (Tyria jacobaeae) waarvan ik de rupsen - de zogenaamde zebrarupsen - hier overal zie op het Jakobskruiskruid (Senecio Jacobea). Ook hier zie ik geen Sint-jacobsvlinders of Sint-jansvlinderupsen (zie 4 juli 2006).
Dat steekt en vraagt om een vlinder-rupsen-safari…

Klik voor meer

1 Comment »

  1. Margrietgeniet said,

    September 4, 2008 @ 10:40

    Op mijn weblog van 31 juli 2007 heb ik een dergelijke vlinder staan, waarvan de één zegt: het is de Jacobsvlinden, een ander: de StJansvlinder en nog weer een ander noemt het de bloedcycade. Dus ja…kiest u maar

    http://margrietgeniet.web-log.nl/margrietgeniet/2007/07/bloemetjes_en_b.html#comments

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image