`

Wijngaardslak = Goudbezie

Vandaag voor twee-en-een-halve week vertrokken naar Frankrijk om paddenstoelenexcursies te geven en verder te werken aan mijn hut. Onderweg regent het aan één stuk. Het is druk met vrachtverkeer en iedere vrachtwagen die gepasseerd moet worden, is als het rijden door een wasstraat.

Klik voor meer

Desondanks kom ik ruim voor donker aan en kan ik nog bij daglicht zien hoe het retraitehuisje er bij staat.

Klik voor meer

Inmiddels heeft ze haar officiële naam gekregen: Goudbezie.
Alle kamers, ruimtes en kampeerplekken op het landgoed hebben een naam uit Tolkiens ‘In de ban van de ring’.
Dit wetende heb ik zelf Goudbezie voorgesteld. Ze is in het boek de dochter van de rivier en de gade van Tom Bombadil. Tom Bombadil is de meester van het woud waar de hoofdpersonen doorheen trekken en hij is zo oud is als de aarde zelf.

Voor mij blijft het huisje gewoon zijn kunstwerktitel Wijngaardslak dragen…

Klik voor meer

2 Comments »

 1. klaprooske said,

  October 25, 2008 @ 23:35

  och wat een gave hut,
  dara zou ik zo in trekken, ik heb mijn oude terrasmuren helemaal bezet met leem, gaaf werken is dat hé,

 2. klaprooske said,

  October 25, 2008 @ 23:35

  och wat een gave hut,
  dara zou ik zo in trekken, ik heb mijn oude terrasmuren helemaal bezet met leem, gaaf werken is dat hé,

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image