`

Wijngaardslak 5: zithoek en deur

In plaats van gisteren al weg te gaan blijf ik nog lekker een week langer. Afgelopen dagen onder andere gewerkt aan de zithoek. Ik heb vensterbankjes gemaakt van dezelfde dunne latjes die ik voor al het meubelwerk en de deur gebruikt heb…

Klik voor meer

…en de tafel in elkaar gezet. Ik heb alles drie keer in de transparante lak gezet waaronder een laag gemengd met witte lak zodat het hout een lichte zweem heeft. Het verweerde hout was wel erg donker en rommelig en met die witte sluier ziet het er wat frisser uit.

Klik voor meer

Ook de zittingen zijn gelakt en de scheuren in de banken zijn weggewerkt zodat ze weer goed liggen. En ik bevestig de tafel aan de steunpilaar.

Klik voor meer

De zithoek is klaar!

Klik voor meer

Ook de deur krijgt een meervoudige laklaag en ik bevestig wat hang en sluitwerk en een greep… en doe ik diverse kleine klusjes zoals een luikje voor het tweede luchtrooster.

Klik voor meer

Ondertussen is Pierre du Moulin bezig met het ophogen van de vloer met grind uit de beek want de vloer moet nog zo’n 7 8 cm omhoog. Pierre is inmiddels een vaste kracht geworden die iedere dag een paar uurtjes komt helpen. Bedankt Pierre!

Klik voor meer

4 Comments »

 1. klaprooske said,

  November 18, 2008 @ 22:25

  ha wat leuk om te zien zeg,
  ik geniet zo enorm van het kijken naar je foto’s en de vorderingen dat ik je graag wil bedanken,
  ik zou zo’n huisje wel in de mijn tuin willen:-)

  groetjes
  klaproos

 2. Wildplukker said,

  November 19, 2008 @ 10:43

  beste klaprooske

  kunt u het niet zelf gaan bouwen?

 3. Margrietgeniet said,

  November 28, 2008 @ 10:07

  Het ziet er echt allemaal geweldig uit. Zie ik nu op de foto met Pierre een halve bovendeur ? en waar is de onderkant dan ?

 4. Wildplukker said,

  November 28, 2008 @ 10:31

  Ik heb de deur in twee helften gemaakt zoals je op de 5e foto kunt zien zodat je lekker alleen de bovendeur kan openzetten. De onderkant ligt hier net binnen te drogen omdat ie gelakt is…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image