`

vegetarische zonnedauw

Wandelend met Pierre in de Vossenvallei hoopten we op wat vroegschemerige wildontmoetingen… maar niets was er te merken van de overdaad aan rondrennend wild van het voorjaar. Deze hele periode heb ik sowieso weinig wild gezien: ik krijg de indruk dat alle dieren diep het bos ingevlucht zijn vanwege de jacht.

Vanzelf dwalen mijn ogen dus af op zoek naar ander natuurgenot: die van de kleine details.
Zo viel al snel mijn oog op dit vreemde korstmos:

Klik voor meer

Na veel speurwerk ben ik er nog steeds niet achter wat het is.
Ik hou het maar op het Melig takmos (Ramalina farinacea) met vreemd grote sporenvormende schijven van de inwonende zwam. Iemand…?

Het lijkt eigenlijk wel de vegetarische versie van de vleesetende Zonnedauw!

Klik voor meer

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image