`

Wijngaardslak 6: het ecotoilet

En van de laatste dingen die ik doe is het maken van het ecotoilet in de buitenplaats. Deze maak ik ook weer van de latjes waar ik al het meubelwerk van gemaakt heb.
De toiletbril was nogal arbeidsintensief vanwege de ronde geornamenteerde rand waar veel schaaf- en schuurwerk aan zat. Het model is een afweging tussen zitcomfort, esthetiek en mikprecisie. Dat laatste vanwege de speciale emmer die er in komt en die uitneembaar moet blijven.
Of het werkt moet nog blijken. The proof of the pudding is in the eating!

Klik voor meer

Het ecotoilet heeft een afvoer voor restvocht middels een buisje dat in de grond verdwijnt. Ik heb hiervoor een geul en een kuil gegraven in de grond die ik vul met grof grind uit de beek zodat er een perfect doorlatende afvoer ondergronds ontstaat. Daar verdwijnt het dan in de bodem en wordt gewoon afgebroken

Klik voor meer

De betimmering zelf was eigenlijk zo klaar:

Get the Flash Player to see this player.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image