`

liefdessoldaten

Vandaag ben ik even bij wijze van lunchpause afgereisd naar IJburg, en dan met name de Diemerzeedijk. Deze opgelapte vuilstortplaats is nu een recreatiepark maar heeft nog niet een tiende van de charme die het voorheen tussen de gifvaten had. Toch maar weer eens checken hoe het er nu bij staat… Helaas het is nog treuriger dan een jaar geleden. Recreatiestrandjes zijn er bijgekomen… moeders met kinderen vleien zich neder aan de oever… Heel fijn voor de nieuwe bewoners van onze verse waterstad, maar funest voor de schaarse stadswildernis.

Toch valt er altijd wat te beleven als men de blik maar naar beneden wendt. Deze keer vielen de grote hoeveelheden Soldaatjes op. Deze zie je nu massaal op schermbloemigen. Waarom ze soldaten heten is mij een raadsel. Je ziet ze eigenlijk vooral de liefde bedrijven.

KLIK

1 Comment »

  1. Mevrouw Gerritsen said,

    July 13, 2006 @ 11:57

    Spectaculair, die hommel. Ik heb ook van die soldaatjes gefotografeerd, al weet ik niet zeker of het soldaatjes zijn. Het blijft toch boeien, die natuur. Binnenkort zal ik wat flora op het log zetten. Trouwens de variatie zeewier is hier enorm en wordt zelfs verzameld en verhandeld. Misschien een idee?

    Meneer Gerritsen zeide: Zeer hartelijcke vacantiegroethen uit het verre Ouesten.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image