`

droomhutjes in de Noorderparkkamer

Een week nadat ik ben teruggekeerd in Amsterdam heeft Bloem - die ik met haar gezin heb leren kennen in Frankrijk afgelopen zomer - me gestrikt om een workshop voor kinderen te geven in de Noorderparkkamer: hun kunst- en buurtkultuurinitiatief in het Noorderpark in Amsterdam-Noord.
Er was al aangekondigd dat het bouwen met takken en leem zou worden, maar wat.. dat wist ik zelf ook niet. Eerlijk gezegd was ik het hele gebeuren vergeten: ik ben mentaal nog niet geheel gearriveerd hier. Om in de stemming te blijven maar vooral vanwege de weersverwachtingen heb ik het thema in plaats van ‘grootse dingen buiten doen’ maar ingeperkt tot ‘Je eigen droomhutje bouwen van leem en takken’ genoemd. Dit kunnen we dan lekker binnen doen want inderdaad: het sneeuwt hevig buiten.
Moedig zetten ze buiten op de veranda nog een extra tafel neer, maar naast ons vallen de vlokken sissend in het korfvuur.

 Klik voor meer

Ik kom diverse oude bekenden tegen die ook deels meekleien en iedereen gaat enthousiast aan de slag. In de ruimte naast ons begint straks een blokfluitconcert. Ik moet de kinderen dan stilhouden dus had ik bedacht om bij aanvang toch naar buiten te gaan om materiaal voor de daken te zoeken.

De kinderen zijn echter al stil en buiten sneeuwt het als een gek. Met warme chocolade in het vooruitzicht gaan de kinderen even later na enig tegenstribbelen mee maar na tien minuten houdt iedereen (ook Wildplukker) het voor gezien: het is bar, guur en goor. We gaan muisstil weer naar binnen en kleien lekker door…

 Klik voor meer

Iedereen is na afloop tevreden en Wildplukker ook redelijk: workshops geven is niet echt zijn ding.  ’s Avonds blijf ik bij de NPKaatjes in Amsterdam-Noord eten en hebben we allen dolle sneeuwpret buiten.

Klik voor meer

Ik ben weer terug in Nederland…

1 Comment »

  1. Henk Bos said,

    December 8, 2008 @ 22:34

    Ik hoop dat ze je eens vragen om ook een hutje te bouwen in het awd (amsterdamse waterleiding duinen).
    Lijkt me helemaal super!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image