`

ijkeien voor pampus

Bewolkt miezerig weer is het… een goeie dag om foto’s te maken langs de IJsselmeerkust van de Diemer Vijfhoek.
Hier valt altijd wat te beleven door alle verweerde bomen, aangespoelde rotzooi en afgeslepen bakstenen, kiezels en andere aanwaaisels die me hier aantreft… en niet te vergeten natuurlijk ook het onvoorspelbare.

Klik voor meer

Al een week neem ik me voor om er een dag heen te gaan maar wordt door steeds maar uitlopende werkzaamheden thuis bezig gehouden.
Gisteren kon ik eindelijk op stap moer toen was het opeens heel zonnig weer en dat was niet wat ik wil voor deze fotostruintocht. Zacht licht wil ik hebben, liefst een zonnetje die zwaar gefilterd wordt door een egaalgrijze wolkendeken… zoals vandaag voorspeld en uitgekomen is. Dit is het ideale licht voor het fotograferen van alle stilleventjes die voor de willige kijker te zien zijn:

Klik voor meer

Een andere betere reden om het steeds uit te stellen was het waterpeil. Zolang het niet regent zakt het peil in het IJsselmeer steeds verder en komt er steeds meer interessante kuststrook bloot te liggen, Terwijl de waterlijn zich terugtrekt laat ze van alles achter wat ze voorlopig niet wenst mee te nemen. Ik eet mijn camera vol aan al dit IJsselmeersnoep.

Klik voor meer

Ook is het leuk als er nog niet verteerde herfstbladeren liggen. Mijn ideale omstandigheden komen dus niet zo vaak voor: de laatste keer dat ik hier uitgebreid fotografeerde was in 2002.
Ik maakte toen twee fotoseries van dit gebied die ik diverse malen exposeerde en waarvan ik vele exemplaren verkocht heb.
De eerste is IJKEIEN:

Klik voor meer

De tweede VOOR PAMPUS:

Klik voor meer

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image