`

De Tuinkamer 2

Ik ben in de Tuinkamer de afgelopen week vooral bezig geweest met het zetten van staken voor de takkenrillen en de bedden. De takkenrillen zijn bij elkaar ruim vijftig meter lang en dat betekent zo’n 300 staken in de grond zetten. De staken moeten aan één kant met een bijl gepunt worden, dan moet er met een speciale steker een gat gestoken worden… staak er in en met een mokertje natikken. Kortom: veel werk dus.

Gelukkig kwamen de hangjongeren even langs om te helpen… helaas maar een kwartiertje… het zijn meer rondtrekjongeren is mijn indruk. Wacht maar tot de bank af is… dan zijn ze niet meer weg te krijgen!

Klik voor meer

Ondertussen voert de gemeente grote hoeveelheden houtsnippers aan. Mijn honger is onverzadigbaar dus ze komen voorlopig iedere week een vracht brengen.

Klik voor meer

Deze moeten natuurlijk ook nog uitgereden worden naar de toekomstige paden. Maar eerst de staken van de plantenbedden er in: dat zijn er ook nog eens zo’n 300. Deze zijn kleiner en dunner dan die van de rillen… ze kunnen zo de grond in geprikt worden en met het mokertje zo’n 20cm verder getikt worden… en dan groeien maar!

Klik voor meer

Ik kan het niet laten om alvast wat bedden in te vlechten. Voor ik er erg in heb is er de afgelopen weken al weer veel gedaan…

Klik voor meer

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image