`

boomfeestdag

Vandaag is het Boomfeestdag. Deze dag heb ik uitgekozen om de bomen voor de boomgaard te planten. Er komt een klas 12-, 13-jarigen om ze te planten zodat het meteen een plantfeestje wordt. Gisteren heb ik de voorbereidingen getroffen: eerst de bomen halen bij kweker Snel in Naarden.

Klik voor meer

Daarna de plantgaten gegraven en de aarde vermengd met potaarde en verdeeld in twee heuveltjes per boom. De kinderen hoeven dan bij het planten alleen maar de aarde in het plantgat te schuiven.

De Noorderparkkamer heeft diverse activiteiten georganiseerd en ook Wilgeman gaat vandaag van start met zijn natuurspeeltuin. De klas komt hem eerst helpen met het bouwen van een wilgentunnel en dan komen ze naar mij. Gelukkig is de klas op het laatste moment toch maar in twee groepen opgedeeld die ieder vijf boompjes planten. Dan is er wat meer rust in de gaard!

Klik voor meer

Addendum, Noord Amsterdams Nieuwsblad van 24 maart:

Klik voor meer

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image