`

Vlechtbank op texel

Na lange tijd is Wildplukker weer af en toe bij Mandarijn op bezoek op Texel. Ze woont inmiddels op een andere plek en heeft nu een grote tuin. Mandarijn wilde dus ook wel wat vlechtwerk en de beslissing viel: een 23 meter lange takkenril langs de erfgrens die overgaat in een ronde vlechtbank rond een boom.

Ondanks veel speuren kunnen we op Texel geen wilgentenen krijgen. Het griendje van vroeger levert weinig op… alleen de staanders. De rest moeten we van ‘de overkant’ halen.

Klik voor meer

De staanders had ik enkele weken geleden al geplaatst en we hadden de tuin flink ontdaan van allerlei wildgroei. Dit weekend kan het vlechten beginnen.
Het weer is heerlijk en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn perfect. In drie dagen tijd slaag ik er in om het geheel te vlechten. Ook lukt het nog om de bank te vullen met stronken, takken en de met de geleende aanhanger zelf opgehaalde houtsnippers.

Klik voor meer

De kippen zijn er als de kippen bij en nemen de bank direct in beslag. Stokken genoeg om op te zitten! Voor uitstapjes naar de buren heb ik twee doorgangen in de schutting gemaakt waar de kippen en ook de katten door kunnen. Dit hebben ze echter nog niet meteen door. Afwachten dus voor een pakkende foto.

Op de laatste middag halen we ook alvast 4 flinke zakken Schotse hooglandermest uit de duinen om de tuin te bemesten. De mest zit vol pissebedden, wormen en larven en we stellen ons voor dat de hennen buiten zinnen raken van de overdaad en dat de haan in paniek raakt van de rellen die daardoor ontstaan. Het tegendeel blijkt waar: heel relaxed hangen ze op de mestberg rond en draaien af en toe een stuk vlaai om.

Klik voor meer

Ook de noorse boskat Snorre voelt zich onmiddelijk thuis op de bank.

Klik voor meer

Nu wij nog…

2 Comments »

 1. Margrietgeniet said,

  April 15, 2009 @ 14:19

  dat ziet er ontzettend leuk uit en ik denk dat je je daar geen moment verveelt.
  Wij hebben hier voor de deur een modderwandelschoenen-uittrek-bankje, waar de katten ook graag op gaan liggen. Heb je meteen een reden om je wandelbroek ook te wassen

 2. mevrouw Gerritsen said,

  April 15, 2009 @ 20:05

  Hé Wildebras doe de groeten aan Manderijn! Maar wanneer spreken we nou af? Of zijn de wilgentakjes weer belangrijker.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image