`

kippenren

Klik voor meer

Deze week was ik weer bij Mandarijn om haar tuin op te knappen. Prioriteit hebben een nieuwe kippenren en wat klimrekjes voor de rozen en de Kamperfoelie. Eerst de ren… die wordt geheel vernieuwd.

Na vijf dagen graven, timmeren en nieten- onderwijl ook nog vele andere klusjes doend - is de nieuwe ren klaar. Ik maak nog wel gebruik van de oude deur… een nieuwe zal ik volgende keer maken… deze wordtook van gaas zodat alles lekker transparant wordt.

De ren is lekker hoog geworden:ik (1,90m) wil er ruim in kunnen staan, Mandarijn kan er zelfs in springen. Voor het plafond gebruik ik de oude stukken gaas. Ik kan precies twee banen aan elkaar rijgen tot een geheel.

Als ik de snippers op de grond heb verspreid en bovendien ook nog allerlei loopstokken heb aangebracht lijkt het wel een keurig hok in Artis. De kippen komen al snel poolshoogte nemen - ze zijn er als de kippen bij zogezegd.

Ze verkennen onwennig de loopstokken…

Get the Flash Player to see this player.

Aan de kippendeurtjes in de schutiing zijn ze inmiddels wel gewend. Regelmatig komen zij weer terug van een uitstapje bij de buren en maken vast gebruik van een van de twee doorgangen in de takkenril.

Get the Flash Player to see this player.

4 Comments »

 1. mevrouw Gerritsen said,

  June 7, 2009 @ 21:01

  Nou dat ziet er echt gezellig uit. Meneer Gerritsen en ik vroegen ons af of we Manderijn en de Wildplukker eens konden verleiden om een echte Chinese maaltijd te komen eten in Amsterdam.

 2. Wildplukker said,

  June 7, 2009 @ 21:36

  Zeker weten! Ik zal het opnemen met Mandarijn…

 3. Margrietgeniet said,

  June 11, 2009 @ 10:11

  dat ziet er ontzettend mooi uit, Wildplukker. met name die deurtjes vind ik schitterend maar het mooist zijn natuurlijk de kippen zelf. Hier in het hertenparkje lopen ook van dat soort exemplaren rond, van zo’n 10 cm hoog tot wel 50-60 cm. Ik vind die sokken altijd zo mooi

 4. marjanne said,

  July 1, 2009 @ 20:35

  o wat leuk die kippies!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image