`

europees biermuseum

Vandaag bezochten Dinero en Wildplukker het ‘Europees biermuseum’ in Stenay langs de franse Maas. De naam roept nogal wat verwachtingen op maar we zijn niet teleurgesteld. Los van de claim in de naam is het een leuk museum om even door te wandelen en daarbij de omgeving te bekijken.

Klik voor meer

Wat weer aangenaam opvalt is de enigszins knullige, bijna surrealistische manier van tentoonstellingsbouw. Wat dacht u van deze:

Klik voor meer

In de laatste zaal smullen we van de prachtige oude jugendstill-achtige affiches… en nu een biertje

Klik voor meer

En nu een biertje! Dat kan het beste aan de overkant van de museumingang, waar een Nederlander een prachtige watermolen - Moulin Le Cygne (Molen de Zwaan) - omgebouwd heeft tot hotel-restaurant. Alles is prachtig ambachtelijk afgewerkt en de man serveert ons een lekker biertje terwijl we het fotoboek van de opbouw doorbladeren. Stenay is OK!

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image