`

Tafeltje op zijn Algerijns 1

Voor mijn caravan onbreekt een eet-borreltafel. Ik heb nu een gasbetonblok met twee tegels er op maar dat is een aanfluiting… alhoewel het zeker niet echt afsteekt in mijn zigeunerkamp met bij elkaar gescharrelde troep. “Het begint hier steeds meer op een uitdragerij te lijken”, aldus Pierre du Moulin. Toch eens uitzoeken wat nou een uidragerij is en waarom het daar zo’n rotzooi is! Wel is de omheining van mijn erf(je) aardig aan het worden, vind ik zelf, maar het wordt hoog tijd voor meer estethisch meubelstuk.

Ik gebruik wat oude planken die voorheen de muur van het toilethuisje vormden. Mooi oude verweerde planken die ik ook nog wat kan opsieren met houtsnijwerk. Mijn ervaring leert dat het dan lijkt of het al honderd jaar oud is. Helemaal als ik het geheel wat uitpoets met gebrande sienna, grijze en zwarte verf. De kleine figuurtjes vul ik in met aubergine-achtig paars. Het geheel krijgt een wat bedoeïne-achtige sfeer en ik ben er zeer tevreden over. Binnenkort eens blanke zijdeglans lak halen.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image