`

pannebrood

Wildplukker wil eindelijk terug naar Nederland na vele malen uitstel maar na 40 kilometer krijgt zijn auto alweer panne. Timmerman komt direct steun bieden maar tevergeefs: na twee dagen gepruts heeft de auto het definitief begeven. De Franse ‘depannage’ sleept hem weg. Timmerman neemt de aangeslagen Wildplukker met bagage weer mee terug.

Het is zondagmiddag en ik ben door de panne opeens noodgedwongen voor enkele dagen terug in mijn caravan… nu dreigt er een broodtekort. Tijd dus voor een pannebrood!

Het idee hierbij is dat je een brood bakt in een koekenpan in plaats van in een oven. Ik heb me er twee weken geleden al eens aan gewaagd omdat ik het Franse brood maar zo zo vind: weinig keuze op het gebied van bruin brood en dan nooit echt donker van kleur. De eerste poging gaat wonderwel direct goed en ook Timmerman en Pierre du Moulin worden door het principe geïnspireerd en bakken een eerste versie… met wisselend resultaat. Het is wel even uitproberen want we hebben geen recepten en ook geen kennis van de bereidingswijze. Na enig proberen blijkt het een redelijk makkelijke methode. Vanaf nu kunnen we zelf op ons gasstel eigen broden bakken!

De eerste pompoenen in de moestuin zijn ook op formaat. Ik wil er voor mijn vertrek één proberen. Hij is nog groen van binnen maar na het bakken in de olie is hij ongelooflijk lekker en zacht van smaak. Ik besluit wat door mijn tweede pannebrood van de dag te doen… samen met een restje chorizo.

Net warm uit de pan en alleen met wat roomboter erop smul ik ’s avonds van mijn pannebrood!

3 Comments »

 1. Yolanda said,

  September 24, 2011 @ 18:37

  hmm.. slecht nieuws over je auto, en hij lijkt verdacht veel op de mijne.
  groene Opel Astra? Ook bijna op… Ik ga gelijk even googelen voor een recept voor pannebrood, lijkt me erg leuk om te maken! Leuke blog, al zocht ik eigenlijk naar eetbare bessen, haha, waar je al niet terecht komt met zo’n zoekmachine! Greetings from Zeeland

 2. Yolanda said,

  September 24, 2011 @ 18:39

  ps zelfs dezelfde wieldop ontbreekt lol

 3. Wildplukker said,

  September 24, 2011 @ 20:07

  Hoi Yolanda… frappant van je auto… ik hoop dat de jouwe het nog lange tijd doet! Die van mij is nog steeds niet terug! Hoop dat ie ooit nog aankomt.
  Ik ben benieuwd of je een recept vindt want mijn pannebrood is niet zozeer een recept alswel een methode die ik ken van Marokkaanse bakkers… succes!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image