`

Stapel op stapelen 5 - Takkenpoort

Deze keer had ik weinig zin in mijn verblijf in Amsterdam want ik was juist zo ‘lekker bezig’ op ons landgoed Sévricourt. Vooral de takkenpoort die ik voor mijn vertrek begonnen was, bleef in mijn hoofd spoken. Na mijn aankomst ben ik dan ook gelijk daarmee verder gegaan. Het geheel moet volume krijgen en is zo’n 4 meter hoog. Dat betekent veel hout aanslepen… met de kruiwagen van de overkant van de beek. We hebben een sprokkelcontract afgesloten met de eigenaar van het gekapte perceel aldaar dus we hoeven niet meer stiekem ’s ochtends vroeg, tijdens de franse lunchtijd of ’s avonds te sprokkelen. Pierre haalt zijn four-wheel-drive auto erbij en met aanhanger gaan we door de beek en kunnen nu meteen flink brandhout verzamelen.
Nu heb ik flink wat grote takken die ik normaal met touw en hand moet slepen.

Na een paar dagen is de takkenboogpoort af. Al zal ik de komende tijd nog wel hier en daar wat opvullen of een mooi stuk gevonden hout als extra ornament toevoegen.

5 Comments »

 1. plasticpeter said,

  December 7, 2011 @ 17:45

  geweldig!

 2. Pieter said,

  December 7, 2011 @ 18:14

  Beste Wildplukker!

  Prachtige takkenril/poort! En aleen gevlochten?

  Al Goochelend kwam ik jouw blog tegen, heel inspirerend. En zo las ik over je slingerbank in Rotsoord. Met regelmaat zit ik op je bank, samen met een patiënt van mijn werk. Even weg van de gekte van WA-huis, wat naar de kippen kijken en van de noten snoepen.

 3. Wildplukker said,

  December 10, 2011 @ 10:23

  Dank je… ja alleen… er is niet zozeer gevlochten alswel gestapeld.

  Ik had je verhaaltje van de bank al eerder gelezen. Leuk! Staat ie er nog ‘n beetje goed bij? Rustgevende plek daar! Altijd goed voor de innerlijke mens…

 4. koningskind said,

  April 5, 2012 @ 15:31

  Wat een inspirerende poort. Ik heb net een boel takken aangesleept uit het bos bij ons om de hoek en ga trachten iets soortgelijks te stapelen. Je blog is heel inspirerend. Dank je voor het delen!

 5. Wildplukker said,

  April 5, 2012 @ 19:01

  Succes! En dank je!
  De poort is helaas door één sterke windvlaag, die tegelijk een voortent over de caravan blies en een 40cm dikke boom velde, omvergegooid. Ik ben nu begonnen met de tweede poging. En dan maar snel klimmers en rankers ertegen planten. Ik heb al wat rankende rijspeulen er tegenaan gezaaid.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image