`

Honger maakt rauwe bonen smakeloos

Helaas zijn veel bonen giftig als je ze rauw eet. Toch smaken ze heerlijk sappig en zoet, vooral peultjes en sugarsnaps. De oorsprong van het gezegde ‘honger maakt rauwe bonen zoet’ is mij een raadsel want ze zijn juist rauw heerlijk zoet… als je erge honger zou hebben dan prop je ze waarschijnlijk achteloos naar binnen en ontgaat je de delicate smaak.

Op mijn balkon staan de tweede ronde doperwten in bloei… de eerste peulen hangen er ook al aan. Ik moet me bedwingen om ze niet rauw op te eten…

1 Comment »

 1. Annemarie Ebeling said,

  April 10, 2014 @ 14:44

  dag Wildplukker,

  graag zouden we de mooie close up foto van de peulen (doperwten) plaatsen in de tuinrubriek van het juninummer van maandblad Plus Magazine. is dit mogelijk en zo ja, zou je me dan een highres bestand van de foto kunnen sturen?

  dank en groet,

  Annemarie Ebeling
  beeldredacteur Plus Magazine

RSS feed for comments on this post

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image