`

Grijze en groene opknapbeurt

De schilders hebben de hele gevel aangepakt en ook mijn balkon kreeg een opknapbeurt. Mijn hele ecosysteem moest geëvacueerd worden.
Het resultaat was echter prachtig. De verf heeft een mooi korrelstructuurtje. Ik wil er wel een badkamervloertje van… die is nl. al jaren versleten. Oh… oh… oh… wat is het mooi en lekker netjes!

Nu is het echter wel leuk geweest… na ruim een maand ben ik het strakke vloertje zat. Het is koud en hard en glad. Tijd voor wat houtsnippers. Alle dieren wachten ook op een asiel.

Eerst leg ik een raster aan om de afvoer van de regenpijp vrij te houden.

Dan is het tijd voor het leuke werk. Het storten van de snippers. Het voelt meteen of ik weer ‘thuis ben’… ja ik ben sowieso thuis, maar de zachtheid van de snippers onder mijn voeten is heerlijk en ook de geur en de kleur is aangenaam.

Tijd om het verder aan te gaan kleden met andere Groene Elementen >>.


Als ik een oude tak doorzaag voor de houtstapel zie ik dat de schimmels een aantasting hebben gemaakt in de vorm van een Yin-Yang-teken! Is het een signaal dat er nu al een goed ecologisch evenwicht op mijn balkon is?

Comments are closed.