`

Jan, Ali en het hele kippenhok

KLIK VOOR MEER

Sinds er weer door ons buiten gegeten wordt, krijgen we iedere ochtend, middag en avond bezoek van Jan, de haan van de buren. Zijn vaste gade - Ali, het meest dominante hennetje, zwart-wit gespikkeld - is al tijden afwezig in verband met de kinderen, dus laat Jan zich vergezellen door twee zwarte hennetjes. Jan neemt het voedsel aan uit mijn hand - Mandarijn durft nog niet - en legt het op de grond, alwaar hen nr.1, laten we haar Ayaan noemen, alles opeet. Hen nr.2, laten we haar Hirsi noemen, is de schuwste van het stel. Ze grijpt altijd mis en laat zich alles uit de bek eten door Ayaan. Ayaan is door de afwezigheid van Ali tot de hoogste rang van de pikorde gestegen zo lijkt het, want met Ali erbij was ze niet zo brutaal.
Jan zelf eet nooit wat, hij serveert alleen maar. Toch zien ze er allemaal even gezond uit dus het zal wel loslopen. Deze nieuwe voedselbron maakt ze steeds avontuurlijker. Als we thuiskomen en de keukendeur staat nog open, treffen we ze tegenwoordig wel eens in de bijkeuken aan alwaar ze scharrelen in de kattenvoerbakjes. Dit heeft echter nog niet tot confrontaties met de poezen geleid… maar wat niet is kan nog komen!?

Meisje de poes heeft door deze bezoekjes wel een meer dan normale belangstelling ontwikkeld voor de kippen en probeert Jan steeds dichter te benaderen. Ze kwam zelfs tot aan het punt dat ze aan Jan wilde snuffelen. Dit werd Jan teveel en hij gaf Meisje een pik op haar neus.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image