`

ongewenste kalebassen

Opeens komen er vele tientallen flessekalebassen aan de pompoenplanten die ik gezaaid had als Groene hokkaido. De zaadjes had ik van een kennis gekregen dus ergens is er iets mis gegaan.
Vorig jaar hadden we ze ook staan - bewust - maar omdat ze niet zo lekker smaakten en snel rotten, wilden we ze dit jaar niet meer. Maar ja, nu hebben we er opeens heel veel. Wel zien ze er jong als eetbare courgette’s uit dus moeten we ze toch nog maar eens proberen. Misschien dat ze jong beter smaken.
Alle pompoenen groeien nu als kool, uitlopers kruipen zo’n 40 cm verder per dag! De spaghettipompoenen zijn al zo groot als rugbyballen terwijl er drie weken geleden nog niet eens een bloeide.

Fleskalebassen met bloem, lekker of niet?

KLIK VOOR MEER

Groene hokkaido, de zoetste en meest smaakvolle van allemaal.

Groene hokkaido

2 Comments »

 1. plasticpeter said,

  July 30, 2006 @ 00:50

  Flessekalebassen zijn giftig. Als je ze eet word je een pompoen en groeien er oranje blaadjes uit je oor. Als je niet onmiddellijk tegengif inneemt (12 blaadjes peterselie, zacht gegaard in paardenvet) kun je er nog maanden last van hebben en kunnen de oranje blaadjes zelfs blauw worden.
  Overigens krijg je de behandeling van deze aandoening van geen enkele ziektekostenverzekeraar vergoed.
  Je bent gewaarschuwd!

 2. Wildplukker said,

  July 30, 2006 @ 01:11

  Lijkt me eigenlijk zo gek nog niet. Ik hoopte in mijn volgende leven terug te komen als pompoen maar het pad naar verlichting ligt reeds om de hoek. Bedankt, oh meester!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image