`

tagliatelli met zwavelzwam en eekhoorntjesbrood

Benodigdheden:

Tagliatelli (vers!)
Eekhoorntjesbrood
Zwavelzwam (verkrijgbaar van juni tot september in het bos op groot dood hout)
Tomaten (pomadores)
Verse knoflook
Gehakt van Schotse Hooglander
Wildplukker kruidenmengsel (nergens verkrijgbaar)
Olijfolie
Rucola
Gran padano (kaas) snippers (AH)

Klik

De saus

De zwavelzwam heeft de structuur en de smaak van kipfilet. Het beste is deze eerst in – haaks op de vezel gesneden reepjes apart te bakken en 8 minuten op een laag pitje te laten sudderen.
Om ze lekker op smaak te brengen eerst bestrooien met het pittige ‘Wildplukker kruidenmengsel’, zout en peper. Voeg tijdens het bakken ook de verse knoflook toe.
Ook de tomaten bak ik apart voor met peper in de olijfolie en laat ik enigszins indikken. In de oven is nog lekkerder maar duurt langer.
Dan het gehakt in de olijfolie al bakkend in kleine stukjes verdelen en kruiden toevoegen naar smaak. Het eekhoorntjesbrood in kleine blokjes bij het gehakt voegen als deze al gaar is. Minuutje laten meebakken, niet te lang!
Als laatste de tomaten en de zwavelzwam toevoegen en alles weer even op temperatuur laten komen en klaar!

Op de pasta met saus de rucola en de kaassnippers strooien. Eventueel nog een scheutje olijf- of walnotenolie erover.

Close-up

Close-up buisjes en steel eekhoorntjesbrood.

1 Reactie »

  1. Mevrouw Gerritsen said,

    augustus 20, 2006 @ 23:05

    Heb je, je al aangemeld bij de kamer van koop van koophandel, dan kunnen we zaken doen!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image