`

een dagje aan boord van MS Noordereiland

Vandaag escorteerde Wildplukker zijn neef Gassie en diens vriendin Pina op een bootreis in Rotterdam. Bestemming Noordereiland, een langgerekt eiland in de Nieuwe Maas door  kunstenaar Joe Cillen uitgeroepen tot Motorschip. De opvarenden: kunstenaars, architecten, designers etc. deden vermoeden dat het een bruisende ervaring ging worden. Hippe kunstcafé’s, galerieën, ateliers en wat nog meer stonden ons te wachten!

We legden onze blikken motorsloep aan in een betonnen stapeldok en gingen eerst als Boekaniers naar Boijmans van Beuningen, en als Kapers naar de Kunsthal van Koolhaas om onze artistieke bagage in te slaan. Klik
Daarna voldaan op weg om aan te monsteren. Langs de noordkade en over de loopplank genaamd Willemsbrug gingen we aan boord… Welk een ervaring, welk een sensatie en welk een verbijstering werd ons deel! We waren op een spookschip beland, door man en muis verlaten. Geplunderd was het! Twee gekleurde liftboxen op een middelmatig stuk nieuwbouw hadden de plaats ingenomen van het stuur- en bakboordlicht, Ruim II had plaats gemaakt voor een lullig dorpspleintje, alles dood en verstard. Waar waren de opvarenden gebleven, waar waren de balzalen, de pompende machinekamers en waar was het kombuis? Niets van dat alles… Alleen op de boeg zagen we enkele bejaarden in hun treurige kajuiten zitten, starend naar een mozaïeken kinderbadje met blauwwitte tegeltjes die de woeste schuimkoppen moesten verbeelden. We hoopten dat het schip snel zou zinken want het was zo lek als een zeef.
Klik.jpg
Ontakeld en geestelijk afgetuigd liepen we via de Erasmusbrug terug naar ons sloepje. In de eerste de beste kombuis aan de kade lieten we ons vollopen en aten we wat scheepsbeschuiten met mayonaise.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image