`

ark van noach

Klik

Wildplukker ging vandaag mee met Wilgenman, Mali en Mr. Bojangles naar Peter Greenaway’s waarschuwing voor de mensheid. In Fort Asperen heeft hij een tentoostelling gemaakt over de nieuwe Ark die we allemaal nodig zullen hebben als straks de zeespiegel stijgt door de ‘Globale Verwarming’. De show begint in de kelder en Fort Asperen stond goed blank, dus de laarzen gingen aan…!

Klik

Tussen veel watergekletter, geluidstapijten en lichtgeknipper zagen we overal gevulde koffers met ‘bagage’ om mee te nemen op onze reis. Koffers met aarde, as en water, maar ook met knopen, antieke medicinale flessen, uitgelopen aardappelen en wortelen enz. Een indrukwekkende tentoonstelling, al leek hij minder barok en uitgewerkt dan Wildplukker gewend was van Greenaway. Sommige stillevens waren in ieder geval erg mooi, en inspirerend is Greenaway altijd.

Klik

Uiteindelijk kwamen we boven op het fort waar een complete ark was geïnstalleerd als was Asperen Ararat. Het uitzicht was formidabel. Een paar spannende bunkers en verwilderde plekken waren minstens even leuk als de expositie.

1 Comment »

  1. fleur said,

    March 8, 2007 @ 16:08

    beste wildplukker, ik ben geďnteresseerd in uw filmpje van flood warnings by peter greenaway ( koffer met water ) ik wilde deze graag ter intro gebruiken voor mijn kunstgeschiedenislessen met het thema water.
    Is het mogelijk hieraan te komen, of misschien op te sturen naar mijn hotmail adres?

    groeten Fleur de Graaf

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image