ZADEN
Speciale zaden en zadenmengsels.
Een mengsel van (eetbare) gewassen voor op je Hügelbed, een instant compleet gevulde moestuin of ruigtekruiden waarmee je je tuin lekker wild maakt.
Geen zuinige hoeveelheden!


Zaden

Zaden

Zaden

Zaden

Zaden van (eetbare) gewassen die je kunt zaaien op je Hügelbed of waarmee je je tuin lekker opvult. Na enkele maanden heb je een
Ook leuk voor Guerilla-tuinieren!
Zaden van eigen oogst of biologische oorsprong.
We doen alles op ons 1,7 hectare groot terrein op basis van permacultuur, dus op ecologisch basis. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, ook geen biologische. Wel zijn onze buren reguliere boeren dus gegarandeerd biologisch is dan betrekkelijk. We doen ons best!

Geen zuinige hoeveelheden!


Mengsel Hügelbed grof € 10,—
ook wel Instant Complete Moestuin Mengsel genoemd
100 gram zaaigoed van eetbare gewassen en bloeiende planten, grote zaden.
Samengesteld uit eigen zadenoverschot, dus zolang de voorraad strekt!

Met de volgende gewassen:
Pompoen verschillende soorten, Bonen verschillende soorten, Suikermaïs, Spinazie 2 soorten, Biet ronde en lange, Boekweit, Veldbonen (kleine smaakvolle tuinbonen) en Kapucijners.
Blauwe lupine, Komkommerkruid, Venkel, Zonnebloem en Goudsbloem. Als verrassing zit er altijd een deel andere zaden in waarvan er een klein overschot is. In de regel vier soorten groente en drie soorten bloemen.
Dit mengsel na uitsrooien afdekken met 3-5 cm aarde of maak een kiemzone van een grove laag (wilgen)takken waar het blad nog aanzit of andere grove mulch.


Mengsel Hügelbed fijn € 10,—
50 gram zaaigoed van eetbare gewassen en bloeiende planten, kleinere zaden.

Met ongeveer gelijke delen van de volgende gewassen:
Broccoli, Rucola, Rode kool, Gele en Zwarte mosterd, Radijzen gemengd, Zomerwortelen, Amchoi.
Luzerne, Rode klaver, Vlas en Bijenvoer
Als verrassing zit er altijd een deel andere zaden in waarvan er een klein overschot is. In de regel vier soorten groente en drie soorten bloemen.
Dit mengsel na uitsrooien afdekken met 1-2 cm aarde of grove mulch zoals stro of fijn snoeisel met blad.


Stokrozenmengsel € 10,—
50 gram zaaigoed (ongeveer 2500 zaden, goed voor 100 m2) van rode, roze en magenta tinten. Grote planten, tot 4 meter hoog.
Om lekker een hele border te vullen in je tuin of te Guerilla-zaaien in de stad!


NU IN DE AANBIEDING!
Siberische oerrogge
ook wel Woudkoren, Johannesrogge of Waldstaudenkorn genoemd
100 gram € 8,—

Dit meerjarige oergraan is vooral bekend door het werk van Oostenrijkse Permacultuurboer Sepp Holzer. Ook mijn voorraad rogge bestaat uit nazaten van de Krameterhof van Sepp. LAATSTE RESTANT! 100 gram is genoeg om een graanproduktie op te zetten voor eigen brood.
Woudkoren is een rogge dat het goed doet op arme grond en ruige omstandigheden. Het is een 'makkelijk' graan in de verbouw. De rogge wordt tot twee meter hoog. Maai je het tussentijds één of twee keer af dan is de halmvorming beter en dus de graanopbrengst hoger. Zeer smakelijk en gezond en een aanwinst voor vogels in de winter.


Ruigtekruiden: € 10,—
50 gram zaaigoed van grote en hoge ruigtekruidplanten. Hoogte 1 tot 2 meter.
Met de volgende plantensoorten:
Kaardenbol, Stal-/Koningskaars, Melige Toorts, Teunisbloem, Grote Klis, Wilde peen, Venkel, Engelwortel, Gewone (inheemse) bereklauw, Guldenroede, Kaasjeskruid en ieder jaar enkele extra soorten afhankelijk van de oogst. (2019 o.a. Koninginnenkruid)Je kunt de zaden bestellen via e-mail: info(AT)wildplukker.nl

Prijzen inclusief BTW en onder voorbehoud.
Verzendkosten niet inbegrepen. Vanaf € 25,– geen verzendkosten.